Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για Στρατιωτικές Σχολές

Γνωρίζουμε στους αποφοίτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: http://www.geetha.mil.gr/ η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1o έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2011-2012.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η εγκύκλιος φέτος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 6-5-2011.

Εδώ όλη η εγκύκλιος

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα για αποφοίτους ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο παιδείας τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2011 που θα εξεταστούν οι απόφοιτοι μαθητές ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα Α), και μαθημάτων ειδικότητας ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα Β) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Οι υποψήφιοι από τη Ζάκυνθο που εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία, θα εξεταστούν στο 1ο ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου (Αγ. Τριάδος και Ρίμινι 2-4, 12461- Χαϊδάρι, τηλ.210-5779613, 5779948, 5779815).

Για να φτάσετε στο 1ο ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου πρέπει από τη λεωφόρο Αθηνών να στρίψετε στην οδό Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου ή Φλουτζή (προς Νοσοκομείο Αττικό - πρώην στρατόπεδα Χαϊδαρίου) και στο τέλος κάντε δεξιά στην οδό Ρίμινι. Προχωρήστε μέχρι να βρείτε την οδό Αγίας Τριάδος. Στα αριστερά σας είναι το 1ο ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Πρόγραμμα Πανελληνίων ΕΠΑΛ (ομάδα Α')

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα των Πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές του ΕΠΑΛ -ομάδα Α'.

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Ζακύνθου


Την Παρασκευή 08/04/2011 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Τράπεζα Πειραιώς Ζακύνθου και στο Ξενοδοχείο «Στράτα Μαρίνα» από τα τμήματα Β΄ Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, Γ΄ υπαλλήλων Διοίκησης και Γ΄ Τουριστικών Επιχειρήσεων, με συνοδούς τους καθηγητές Κεφαλληνό Σπύρο, Παράσχη Παναγιώτα και Βούτου Αικατερίνη.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν:
α) οι μαθητές να βρεθούν σε πραγματικό χώρο εργασίας σχετικό με τον τομέα και τις ειδικότητες στις οποίες φοιτούν
β) Να ενημερωθούν για το αντικείμενο εργασιών των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, τις θέσεις εργασίας καθώς και για τις προϋποθέσεις πρόσληψης
γ) Να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους και να πάρουν συνεντεύξεις Αρχικά, στην Τράπεζα Πειραιώς, αρχικά έγινε μια γενική ενημέρωση από τον Διευθυντή του καταστήματος σχετικά με το τραπεζικό σύστημα, το οργανόγραμμα της Τράπεζας, το αντικείμενο των εργασιών του κάθε τμήματος, την στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό. Στη συνέχεια έγινε εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές όπου είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν απορίες, αλλά και απόψεις για την οικονομική κατάσταση και τη λειτουργία του τραπεζο-οικονομικού συστήματος.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη συνεχίστηκε στο ξενοδοχείο «Στράτα Μαρίνα» όπου ο διευθυντής της επιχείρησης αφού αναφέρθηκε γενικότερα στην σημασία του τουρισμού, παρουσίασε τη συγκεκριμένη επιχείρηση παρέχοντας πληροφορίες για τα τμήματα του ξενοδοχείου και τις παρεχόμενές υπηρεσίες τους. Επίσης τέθηκαν ζητήματα από κοινού με τους μαθητές σχετικά με τα μηχανογραφημένα ξενοδοχειακά συστήματα, τη συμπεριφορά προς τους πελάτες , την πολιτική κρατήσεων, τη συνεργασία με τα τουριστικά πρακτορεία, αλλά και την ανάγκη υιοθετήσεων εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Συμπερασματικά, οι μαθητές σ’ αυτές τις επισκέψεις, βίωσαν το πραγματικό περιβάλλον εργασίας, κάνοντας χρήσιμες διαπιστώσεις και καταγράφοντας σημαντικές για την άρτιότερη εκπαίδευσή τους πληροφορίες.