Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Αίτηση υποψηφίων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ ομάδα Α

Καλούνται οι υποψήφιοι μαθητές Γ' τάξης ΕΠΑΛ και απόφοιτοι ΕΠΑΛ, που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να υποβάλλουν Αίτηση - Δήλωση από 10 Φεβρουαρίου μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2014.
Στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) μπορούν να συμμετάσχουν :
• μαθητές της τελευταίας τάξης των ημερησίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)
• κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ
• κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ημερησίων ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων
• όσοι έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση, αλλά δεν έχουν αποκτήσει απολυτήριο ΕΠΑΛ ή πτυχίο ΤΕΕ, ΤΕΛ, Ναυτικού Λυκείου, με την προϋπόθεση να έχουν αποκτήσει το απολυτήριο ή πτυχίο αντίστοιχα τον Ιούνιο, όπως και οι τελειόφοιτοι μαθητές.

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν Αίτηση - Δήλωση ως εξής:
1) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄) στο ΕΠΑΛ φοίτησής τους χωρίς δικαιολογητικά
2) οι απόφοιτοι-κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ στο ΕΠΑΛ αποφοίτησής τους ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ, συνυποβάλλοντας επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους
3) οι κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου Τ.Ε.Ε, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ, συνυποβάλλοντας επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου τους
4) όσοι έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση και δεν έχουν απολυτήριο ΕΠΑΛ ή πτυχίο ΤΕΕ, ΤΕΛ, Ναυτικού Λυκείου, καταθέτουν στο πλησιέστερο στον τόπο κατοικίας τους ΕΠΑΛ την Αίτηση - Δήλωση, προσκομίζοντας βεβαίωση φοίτησης του οικείου σχολείου.

Τέλος να ενημερώνονται οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) ότι:
- Σύμφωνα με σχεδιαζόμενη ρύθμιση που προωθείται, οι Αστυνομικές Σχολές  (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ):  Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων θα υπάρχουν στα μηχανογραφικά δελτία του 2014 αλλά οι επιτυχόντες ΠΟΛΙΤΕΣ θα εγγραφούν στις ανωτέρω σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016.
- Στο μηχανογραφικό δελτίο δεν θα υπάρχει η Στρατιωτική Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ).
- Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 33, του άρθρου 39 του Ν.
4186/2013 (ΦΕΚ 193 τ.Α΄/17-9-2013) δίνεται για πρώτη φορά το δικαίωμα σε όσους συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑΣ Α΄ -το 2013- να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, μόνο για μία (1) φορά και μόνο για το αμέσως επόμενο έτος από αυτό που εξετάστηκαν. Κατά τη συμμετοχή τους για το 10% των θέσεων εισακτέων, οι υποψήφιοι συμμετέχουν με τη βαθμολογία που πέτυχαν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (2 γενικής παιδείας-2 ειδικότητας) και τα ειδικά μαθήματα, χωρίς να εξεταστούν ξανά σε κάποιο από τα προηγούμενα, καταθέτοντας Μηχανογραφικό Δελτίο στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑΣ Α΄ έτους 2013 και επιθυμούν να συμμετέχουν για το 10% των θέσεων εισακτέων διατηρώντας τη βαθμολογία τους, ΔΕΝ υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, αλλά ΜΟΝΟ Μηχανογραφικό Δελτίο.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε από τους συνδέσμους δεξιά, στην κατηγορία Πανελλαδικές 2014.